20 de maig | Compartir pista de ball

Hem posat la nostra música per a que la gent balli. I ha sonat des de Lehendakaris Muertos fins a El Fary. El caràcter festiu i transgressor de Vilanova es tradueix, inevitablement, en els actes de campanya.

Fa uns dies repartíem material electoral acompanyats pels Zebrass Marching band, dissabte fèiem campanya amb el trenet turístic, i ahir un vermut elèctric a la plaça de les Neus.

Però, probablement, de tots els actes d’aquesta campanya el que quedarà més a la retina de les vilanovines és el repte que ens va plantejar el Bar Itàlia en convidar les llistes de JxCat, d’ErC, de SOM VNG i de Capgirem Vilanova-CUP a punxar un dissabte de matinada.

Va ser una innovació que va donar per molts moments memorables i entranyables. Candidates de les quatre formacions compartint pista de ball, candidats de dos partits creant una llista de reproducció al núvol, canvis d’estil de música acceptats pel públic amb total esportivitat, i altres anècdotes no publicables.

Un encert i un bri d’aire fresc en aquest ritual encorsetat que són les campanyes electorals. Capgirem Vilanova CUP va ser la última en posar el seu repertori. Ja sabeu que els que es queden fins al final són els millors de les festes.