28-J Manifest de l’esquerra independentista dels Països Catalans

Orgull, hi ha una altra manera de viure

Manifest de l’esquerra independentista dels Països Catalans amb motiu del 28 de juny, diada per l’alliberament LGBT.

Per 45è any consecutiu, sortim als carrers dels Països Catalans amb motiu del 28 de juny, diada per a l’alliberament sexual i de gènere. Els reptes i les problemàtiques que ens imposa el capitalisme patriarcal són les mateixes que aquell 1977, quan vam sortir sota la consigna «Llibertat sexual, amnistia total», i per això les bordes, desviades, ‘bolleres‘, trans, bis i marietes tenim igual de clar que hi ha una altra manera de viure.

En l’àmbit laboral, patim més desocupació i discriminació, salaris més baixos i un constant assetjament LGBTfòbic. El nostre orgull és l’orgull de ser de classe treballadora, i la nostra lluita és la mateixa que la de la resta de la nostra classe: Per la derogació de les reformes laborals, per unes pensions públiques dignes, per la renda bàsica universal, per la reducció de la jornada laboral i per uns serveis públics i de qualitat.

Pel que fa a l’habitatgepatim més desnonaments i tenim més dificultats per emancipar-nos. Ben sovint ens veiem obligades a conviure en entorns LGBTfòbics, amb qui no respecta la nostra identitat de gènere o opció sexual. Un sostre garantit i poder decidir amb qui i com conviure són drets bàsics, i per això exigim l’aturada immediata dels desnonaments, l’expropiació dels pisos buits de grans tenidors i la creació d’un parc públic de lloguer social.

També ens afecten el racisme i el colonialisme, que s’instrumentalitzen com l’LGBTfòbia per dividir-nos com a classe i situar bona part del col·lectiu en una posició de doble o triple opressió i discriminació. No hi ha alliberament sense les migrades, racialitzades i refugiades, i per això cal derogar una llei d’estrangeria que impedeix que les persones trans puguem canviar la nostra documentació, tancar els CIE, regularitzar totes les persones i fer efectiu el dret d’asil i refugi per a les persones obligades a exiliar-se per LGBT-fòbia.

És urgent donar resposta a totes les violències que patim pel fet de ser LGBT i ho farem de la mà del conjunt de la classe treballadora. Ho volem tot: Plantar cara al feixisme; l’accés gratuït i universal a la salut tot incloent el trànsit, l’avortament i l’atenció a les ITS; reconèixer l’autodeterminació de gènere; i l’aplicació efectiva de la legislació contra l’LGBTfòbia de les empreses i cossos repressius.

No ens ajuntem per qui som, per com ens definim ni per com ens etiqueta el sistema. Ens ajuntem pel que farem entre totes, per la societat lliure que volem: els Països Catalans socialistes, feministes i lliures d’LGBTfòbia, el nostre futur sense explotació ni opressió. Perquè ho volem tot, perquè hi ha una altra manera de viure!

Comparteix