Acusem Valoriza d’obstaculitzar la licitació del porta a porta

En una pràctica ja més que habitual d’aquest tipus d’empreses, Valoriza intenta obstaculitzar el contracte del porta a porta de Vilanova i la Geltrú posant els seus interessos per damunt del bé públic.

El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha demanat a l’Ajuntament suspendre temporalment el procediment per contractar un nou servei de recollida de les escombraries. L’empresa que gestiona actualment el servei, Valoriza, va presentar un recurs a la nova licitació, i el Tribunal ha decidit aturar el procediment de licitació mentre no resolgui el contingut del recurs.

La regidora de Capgirem VNG CUP, Marta Jofra, lamenta aquesta decisió, perquè “estem en una situació molt crítica pel que fa a la recollida de residus a la ciutat i és d’interès públic que aquesta licitació pugui continuar per desencallar aquesta situació”. Jofra destaca la necessitat d’un nou contracte per la recollida d’escombraries, “la ciutadania ho està patint, la ciutat ho està patint i creiem que l’interès públic ha de prevaldre per sobre de l’interès d’una empresa que a jutjar pel recurs que ha presentat vol obstaculitzar el procediment i continuar amb el contracte que té actualment”.

🎙️Marta Jofra: “El tribunal no ha tirat enrere la licitació, només ha suspès temporalment el procediment. Jurídicament veiem que hi ha molt poc fonament perquè aquest recurs tiri endavant i més aviat el que s’entreveu és aquesta intenció d’obstaculitzar de Valoriza. L’actitud del PSC és irresponsable, perquè ningú que es preocupi per la ciutat es pot alegrar d’aquesta suspensió.”

La regidora ha manifestat que “si ho analitzem jurídicament veiem que hi ha molt poc fonament perquè aquest recurs tiri endavant i més aviat el que s’entreveu és aquesta intenció d’obstaculitzar; en aquesta línia vam adreçar-nos al tribunal perquè no aturés el procediment”. La responsable d’Espai Públic mostra la seva preocupació pel fet que les empreses utilitzin els recursos públics per allargar una situació que fa molts mesos que és deficient, “pensem que el procediment ha de continuar i que el fet que se suspengui és un gran greuge per a la ciutat”.

El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic és un òrgan administratiu que depèn de la Generalitat de Catalunya, i que resol recursos relatius a contractes de les administracions. Per a aquest tipus de recursos té un termini teòric de dos mesos per resoldre, “el problema és que el Tribunal està saturat, i aquest termini en la major part dels casos no es compleix”.

La regidora ha mostrat també la seva sorpresa pel posicionament d’algun partit polític municipal, “pensem que les seves declaracions són irresponsables, perquè són coneixedors de la situació actual; ningú s’hauria d’alegrar d’aquesta suspensió cautelar, menys encara un responsable polític de l’Ajuntament”.

Pel que fa al contingut del recurs de Valoriza, inclou diverses qüestions relatives al plec de clàusules del contracte. La regidora de Capgirem VNG CUP es mostra convençuda que l’Ajuntament ha fet la feina correctament i que el Tribunal Català de Contractes acabarà donant la raó a l’Ajuntament.

Comparteix