Apostem per un govern de majoria independentista i d’esquerres i instem ERC a posicionar-se

Els resultats de les darreres eleccions municipals obren una oportunitat per formar un govern de majoria independentista i d’esquerres a Vilanova i la Geltrú.

En línia amb aquests resultats i amb el que vam anunciar durant la campanya electoral, ens oferim a formar part d’un govern encapçalat per ERC i integrat també per Som VNG. Un govern d’esquerres amb un objectiu clar: fer avançar la ciutat a través de projectes i propostes concretes integrades als programes electorals de les tres formacions; i superar la paràlisi en què els governs anteriors han situat la ciutat.

Aquest és el mandat que va traslladar l’assemblea de Capgirem Vilanova – CUP a l’equip que hem designat per participar a les negociacions amb altres formacions. Una assemblea que ha descartat formar govern amb Junts per Catalunya tot i que està oberta a treballar-hi des de fora del govern amb temes en què ambdues formacions coincidim, com l’eix nacional o aspectes concrets i puntuals de ciutat, tal i com hem fet durant aquest darrer mandat.

Creiem que aquest govern és el més viable per tirar endavant el programa que hem presentat a aquestes eleccions, que conté nou projectes de mandat clars i treballats, i propostes concretes en un gran ventall d’àmbits.

Durant els últims dies ens hem reunit amb els nostres potencials socis de govern i els hem traslladat el mandat de l’assemblea. També tenim previst trobar-nos amb Junts per Catalunya per demanar-los suport a la investidura.

El mandat de l’assemblea és clar i estem convençuts que és el millor projecte per a la ciutat i per al país. Ara és quan cal que ERC concreti què és una ciutat republicana; si és revalidar el pacte que ja té amb JxCat o bé encapçalar un govern d’esquerres que permeti superar la paràlisi i el desgavell generats per la sociovergència vilanovina i tirar endavant projectes transformadors i reals.

Creiem també que, tot i que JxCat no contempla ara mateix investir ERC si no entra a govern, si la proposta que presentem es consolida, JxCat haurà de triar si vol un govern de partits que van defensar el referèndum i que condemnen la repressió de l’Estat, o bé un govern del 155. I estem convençuts que per responsabilitat amb el país donarà suport, encara que sigui només amb un vot, al govern encapçalat per ERC, d’acord també amb el compromís que va adquirir JxCat durant la campanya d’investir la llista independentista més votada.

Comparteix