Comunicat de Capgirem Vilanova i la Geltrú CUP arran de la notícia publicada al diari Ara

Des de Capgirem Vilanova i la Geltrú CUP volem fer les següents declaracions en relació amb la notícia publicada ahir al diari Ara sobre Quim Arrufat.

L’assemblea local de la CUP de Vilanova i la Geltrú es va veure implicada en aquest assumpte durant el procés de formació de la llista electoral del 2019.

En aquell moment la CUP nacional estava gestionant, a través d’una comissió interna i seguint el protocol establert per l’organització, el segon cas de violència masclista en què Quim Arrufat es va veure implicat. Aquest protocol exigia confidencialitat per totes les parts, raó per la qual, l’Assemblea local no n’estava al corrent.

Després que l’assemblea local votés i presentés els deu primers noms de la llista electoral (entre els quals hi havia Quim Arrufat), va ser coneixedora, a través de la CUP nacional, que s’estava gestionant aquest segon cas i que una de les mesures reparadores que estaven sobre la taula (el cas encara no estava tancat) era no permetre que Quim Arrufat pogués formar part d’una llista electoral.

A partir d’aquest moment, l’assemblea local va mantenir converses amb la CUP nacional. Abans que la comissió donés per tancat el cas, Quim Arrufat va anunciar que es retirava de la llista electoral. Des d’aleshores i fins ara, Quim Arrufat no ha participat de l’activitat política de Capgirem Vilanova-CUP.

Atès que el procediment triat per la persona agredida per gestionar aquest cas va ser el de la comissió interna de la CUP nacional, l’assemblea local va respectar la decisió de la víctima, que era no fer públic el cas i mantenir el seu anonimat.

Des de la certesa que cap espai col·lectiu està lliure de violències masclistes, manifestem el nostre rebuig a qualsevol forma de violència sexista i el nostre compromís per la prevenció, l’abordatge i erradicació d’aquestes formes de violència en el nostre espai de militància, en coherència amb els nostres principis polítics.

 

Vilanova i la Geltrú, 5 d’octubre de 2020

Comparteix