EL GOVERN SE’N RIU DE LA CIUTADANIA REVALIDANT EL TRANSFUGUISME

ERC i JxCat portaran al proper ple l’eventual modificació dels estatuts dels ens municipals perquè les tres regidores trànsfugues tinguin representació i dret a vot en aquests organismes.

Recordeu com va ser d’escandalós quan al ple de 2 de novembre del 2015 el govern d’aquell moment, format per CiU i PSC, va expulsar del Consell General del Consorci de l’Eixample Nord al representant de la CUP, primer grup de l’oposició amb 5 regidores, per substituir-lo per l’únic regidor que tenia el PP? I sabeu que ho va fer perquè d’aquesta manera el govern d’aquell moment podria aprovar tot el que volia en relació al futur urbanístic de la ciutat?

Des de Capgirem Vilanova CUP hem conegut que l’actual govern format per 7 regidors d’ERC, 3 de JxCAT i 3 càrrecs electes trànsfugues, portarà a aprovació la modificació  dels estatuts dels organismes autònoms i les empreses municipals perquè les 3 regidores trànsfugues tinguin dret a vot, la qual cosa no és possible en l’actualitat perquè únicament ostenten la representació en aquests organismes els grups municipals a través del vot ponderat segons la representació que van aconseguir a les darreres eleccions municipals.

Per aquest motiu, tal i com ho corroboren els estatuts actualment en vigència, el govern no disposa d’una majoria absoluta als consells i juntes dels ens municipals perquè els no adscrits, evidentment, no tenen dret a vot. Amb una hipotètica modificació, saltant-se el criteri de representativitat política d’aquests ens, ERC i JxCAT tornarien a obtenir majoria absoluta (ja vam comprovar com al darrer ple les 3 trànsfugues els hi van posar el camí molt fàcil perquè s’aprovés la liberalització dels horaris comercials).

Si tal extrem fos cert, l’alcaldessa Olga Arnau, a més de validar el transfuguisme no expulsant les tres trànsfugues del govern de la ciutat, se’n beneficiaria d’una majoria absoluta recuperada i els revalidaria tot dotant-los d’unes competències que en l’actualitat no ostenten.

Finalment, tornem a recordar a ERC i al conjunt de la seva assemblea que, per molt que facin la viu-viu i optin per un silenci misèrrim i irrespectuós amb la ciutadania, les tres regidores trànsfugues únicament es representen a elles mateixes (al cap i a la fi, el grup municipal de no adscrits no existeix). El fet que els interessos d’ERC s’hagin vist beneficiats de retruc va directament en contra d’un pacte que ells mateixos van signar.

Comparteix