Espais Segurs contra les violències masclistes

Ni un pèl enrere contra les violències masclistes

El 88% dels establiments d’estètica de la ciutat s’adhereixen a la campanya “Espais segur”.

172 perruqueries, barberies i centres d’estètica de Vilanova i la Geltrú s’han adherit a la campanya “Espais segurs” (#EspaisSegursVNG) impulsada per la Regidoria de Convivència i Equitat. L’objectiu és que les dones i les persones LGBTI percebin aquests establiments com a espais de confiança on explicar les seves experiències i, alhora, els establiments disposin d’informació sobre els recursos municipals a l’abast de la ciutadania en cas de patir violències masclistes o lgbtifòbia.

Durant els mesos de desembre de 2020 i el gener de 2021, agents municipals per la Convivència han fet un porta a porta a 195 establiments en actiu del sector. En les seves visites han informat les professionals dels establiments sobre com acollir les vivències des de l’escolta activa i, si cal, que puguin informar la clientela sobre els telèfons i serveis que hi ha a la ciutat per atendre discriminacions per raó d’orientació sexual, identitat i/o expressió de gènere. Els establiments adherits a la campanya compten amb díptics informatius sobre l’Espai d’Equitat i s’identifiquen amb l’enganxina “Espai segur” a la porta que els hi ha proporcionat els i les agents per la Convivència.

Els establiments identificats com “Espais Segurs” poden informar dels recursos municipals disponibles per a les persones que estiguin vivint o hagin viscut una situació de violència masclista o lgtbifòbia. A Vilanova i la Geltrú hi ha el SIAD-SAI (Servei d’Informació i Atenció a les Dones-Servei d’Atenció Integral), on s’ofereix informació, assessorament jurídic i atenció psicològica a les dones i a les persones LGTBI, tant si són adultes com menors, amb fills o sense. Aquests serveis són gratuïts i s’ubiquen a l’Espai d’Equitat, a la plaça de la Vila, 8. L’equip de professionals atén de dilluns a divendres.

La voluntat de la regidoria és continuar amb la campanya aquest 2021 i diversificar-la a altres sectors estratègics com l’hosteleria i la restauració.

Si algun establiment està interessat en adherir-se a la campanya, pot enviar un correu a equitat@vilanova.cat.

Comparteix