Hem municipalitzat la gestió dels centres cívics de Vilanova i la Geltrú

En el ple d’aquest gener hem aprovat la primera municipalització que aquest govern vol tirar endavant. És la primera però no serà l’última, perquè un dels objectius que tenim, que hem explicat diverses vegades, és anar recuperant aquells serveis públics que mai haurien d’haver deixat de ser-ho.

L’Enric us ho explica en menys d’un minut en aquest vídeo:

I comencem per la gestió dels centres cívics i el casal municipal de la gent gran. Uns espais que són l’exemple de com la vida en comunitat pot ajudar-nos a totes a tirar endavant en diverses circumstàncies. Uns espais de socialització, d’aprenentatge i de cohesió que en el futur seran més importants que mai per refer-nos del dur tràngol que ara ens toca passar.

I per això creiem que aquests espais han de ser 100% municipals. Els centres cívics són un dels elements vertebradors dels nostres barris, ofereixen serveis imprescindibles i a més tenen la sort de poder acollir moltes entitats de la ciutat que hi fan tot tipus d’activitats.

Amb l’aprovació d’aquesta municipalització farem tres passos endavant molt importants.

Primer, recuperar per a la ciutat allò que mai hauria d’haver deixat de ser-ho. Tot i les lleis que promouen l’externalització i que busquen posar allò que és de totes a la butxaca dels mateixos de sempre.

Segon, valorar com cal la feina de les directores dels centres cívics i donar-los un paper encara més important a la vida comunitària dels nostres barris. Són persones de referència que fan molta més feina de la que els tocaria. Han de ser treballadores municipals.

Tercer, avançar cap a la descentralització de la OAC en un futur proper. Volem que els Centres Cívics siguin encara més importants a la Vilanova que vindrà i per això volem portar l’atenció a la ciutadania també arreu de la ciutat. Però per fer-ho, necessitem que aquest servei de direcció de centres cívics sigui municipal.

Cal celebrar que és la primera internalització de serveis d’aquest mandat i així ho seguirem fent.

Comparteix