La CUP aprova en assemblea la llista completa i el cap de llista

En una assemblea popular al Castell de la Geltrú, la formació anticapitalista ha anunciat les sis persones que seran cares visibles durant la campanya.

El passat divendres 10 de març es va sotmetre a votació la llista definitiva per les eleccions municipals d’aquest proper maig, conformada per un total de 32 persones, i l’ordre decidit per l’assemblea per l’ordre de les sis primeres persones que encapçalen la llista, incloent-hi el cap de llista. L’assemblea s’ha convocat al pati del Castell de la Geltrú, com ja s’havia fet en altres ocasions anteriors, on s’han reunit una quarantena de militants i simpatitzants de la formació anticapitalista.

A més a més de la votació de l’ordre de les persones que ocupen les sis primeres posicions de la llista, les quals seran la cara visible de la campanya per aquestes eleccions vinents, els regidors Guillem Bau i Arnau Garcia han fet un rendiment de comptes de la feina feta a l’Ajuntament des de la reincorporació de les tres regidores cupaires al ple municipal, així com la presentació d’un vídeo que reivindica la trajectòria de la CUP a Vilanova i la Geltrú i la presentació del funcionament de les dues comissions de campanya, fent una crida a la participació i mobilització.

El cap de llista per aquestes municipals és en Josep Manel “Jota” Ametllé, de 30 anys,  graduat en Ciències polítiques i actualment assessor del Grup municipal. Aquesta decisió ha estat avalada per votació en assemblea i aprovada per unanimitat. El segon lloc en la llista l’ocupa la Tània Reyes, de 42 anys, educadora social i militant de diverses organitzacions de drets socials; seguida per en Jaume Aibar, de 66 anys i llicenciat en Història i diplomat en Educació Social; la Núria Araüna, de 41 anys, antropòloga social, doctora en comunicació audiovisual; en Pau Formatger, de 31 anys i enginyer industrial; i la Marina Bau, de 25 anys, agent d’igualtat i graduada en Ciències Polítiques.

A continuació, ha tingut lloc una roda de premsa per comunicar als mitjans de comunicació les decisions preses en assemblea i per comunicar que la campanya es treballarà sota el lema “Pren partit“, una adaptació del lema “Viure vol dir prendre partit” ja utilitzat per la CUP l’any 2017, fent referència a la cita del pensador italià Antonio Gramsci.

En la primera intervenció en “Jota” Ametllé ha donat tret de sortida a la pre-campanya i ha agraït el vot de confiança de militants i simpatitzants, recalcant el caràcter coral de la candidatura i situant-se al capdavant d’un projecte que es reivindica com a proposta de representació col·lectiva, de lideratges corals i de suport mutu, un equip que defuig de personalismes i torna a trencar amb les dinàmiques de la política institucional i dels partits tradicionals. A continuació pren paraula en Jaume Aibar, que resumeix en 6 punts la proposta política de la CUP per Vilanova, fent èmfasi en la defensa dels drets socials, en la lluita per l’habitatge digne en un context de crisi i especulació immobiliària i en la necessitat de repensar el model de ciutat, remarcant la importància de defensar les zones verdes de la ciutat com ara l’Ortoll o l’Eixample Nord com a zones no urbanitzables per evitar un creixement insostenible que ens aboca a un model de ciutat dormitori.

Finalment, la Tània Reyes ha presentat l’acte central de pre-campanya que tindrà lloc la Plaça de les Neus. Sota el lema “Retrobem-nos!” es fa una convocatòria d’acte polític el dissabte 25 de març on es presentaran els caps de llista de les diferents Candidatures d’Unitat Popular de la comarca del Garraf. Amb les candidates de Sitges, Ribes i Cubelles es presentarà una aposta conjunta per la comarca, s’explicaran els eixos que es treballaran durant la següent legislatura i es farà pública la llista completa de la CUP de Vilanova.

A l’acte també hi assistiran diverses diputades i ex-diputades del Parlament per fer una reflexió sobre les línies de treball del partit dins el context polític actual; tot seguit hi haurà un vermut i calçotada popular a la plaça, així com actuacions musicals del grup tribut a Ovidi Montllor “La Fera Ferotge” i una punxada de vinils a càrrec dels vilanovins “Col·lectiu tonyina”.

Comparteix

Emmarcada dins el lema "Pren partit", la CUP presenta la seva aposta política per aquestes municipals, posant en el centre del debat el model urbanístic de la vila i la crisi de l'habitatge.