La CUP de Vilanova fa una aposta ferma de govern

Aviat farà catorze anys que la CUP de Vilanova va començar a caminar, i durant els dotze últims anys ha tingut representació a l’Ajuntament de forma continuada. Fins ara, a l’oposició. Però les tornes poden canviar, i això és el que la candidatura preveu que passi a les eleccions del proper 26 de maig.

El compte enrere ja fa temps que corre. La CUP fa mesos que hi treballa, i al desembre va aprovar una estratègia per afrontar les eleccions amb l’equip humà i el treball previ necessari per governar i començar a aplicar el seu programa des del primer dia de mandat.

Les raons per pensar que la CUP pot liderar el proper govern municipal són principalment:

– Durant aquests dotze anys la CUP ha fet una feinada a l’oposició i al carrer, de la mà del teixit social de la ciutat. A l’Ajuntament, ha passat d’un regidor l’any 2007 als cinc actuals. Ara mateix és la primera força de l’oposició, a només vuit vots del PSC.

– D’ençà del primer tripartit, a principis del 2000, Vilanova i la Geltrú no ha tingut cap horitzó compartit de ciutat. Els governs successius s’han limitat a gestionar el dia a dia, però no han plasmat cap projecte per a la ciutat.

– No hi ha, actualment, cap candidatura a l’Ajuntament que disposi d’un projecte definit i il·lusionant per a la ciutat.

La CUP de Vilanova és molt conscient que l’oportunitat, el deure i la responsabilitat de liderar un projecte de ciutat estratègic recau sobre la gent que, al marge de la institució, fa moure la vila, i que construeix suports i vida col·lectiva: el moviment feminista, les AFAs i els camins escolars, els casals i ateneus, la cultura popular, les plataformes en defensa dels drets socials, i tants d’altres.

El repte és enorme, però el potencial de transformació i millora de les condicions de vida dels nostres veïns i veïnes també ho és.

Conscient que per encarar aquest repte cal obrir la candidatura, posar-la a disposició del teixit social de la ciutat i construir un equip humà sòlid, la CUP està actualment culminant la feina iniciada fa mesos per encarar les properes eleccions municipals.

D’una banda, està tancant els deu primers noms de la llista electoral, a partir de la feina feta fins ara i de les propostes de noms que està recollint a través del web estemapuntvng.cat.

De l’altra, a través de la mateixa web, està recollint idees per complementar el nom de la candidatura, amb la idea de visualitzar la feina d’obertura, disposició i proposta per a la ciutat.

Aquests dos aspectes es duran a debat i votació en assemblea oberta el proper 26 de gener (Círcol Catòlic, 17h). El mateix dia, a les 20h (també al Catòlic), es presentaran públicament els 10 primers noms de la llista i el nom amb què la candidatura encararà les eleccions.

Comparteix