La CUP de Vilanova torna a la lluita institucional a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

La CUP de Vilanova torna a la lluita institucional a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, una representativitat prolongada des que l’any 2007 va obtenir representació municipal dins del consistori de la capital del Garraf. No obstant això, el retorn a l’àmbit institucional resta condicionat per una situació anòmala, la mateixa que va conduir a la nostra exclusió ara fa cinc mesos. En l’actualitat, encara hi ha dos càrrecs electes trànsfugues que han usurpat la representativitat atorgada per la confiança de 3546 persones ara fa tres anys i escaig i que, en l’actualitat, fan de la gestió tecnocràtica i sense grans pronunciaments un puntal que sustenta amb solidesa acrítica un govern de caràcter marcadament neoliberal.

Com vam anunciar el passat mes d’abril, en endavant farem oposició d’un govern liderat per Olga Arnau que ho va posar tot de la seva part en acceptar com a natural la presència al govern de tres càrrecs electes (en l’actualitat dos) que únicament es representen a si mateixos amb un acord de govern trencat unilateralment per ERC que ni ha estat obeït ni tampoc no els hi pertany. No ens cansarem mai d’insistir en el fet que l’única responsable del desgavell actual i que fa que aquesta situació s’allargui en el temps és Olga Arnau perquè, en definitiva, l’alcaldessa és l’única figura que té la potestat de nomenar i cessar els regidors dels seus càrrecs i acomplir d’aquesta manera el Pacte Antitransfuguisme que la seva formació va signar en el moment de la seva constitució, l’any 1998.

Volem manifestar alhora el nostre agraïment especial a les companyes de SOM VNG que durant els mesos que no hem tingut representació institucional ens han mantingut informades del dia a dia del Ple.

De la mateixa manera que hem hagut de recordar fets que ens resulten dolorosos i indignants a parts iguals, també és cert que ens cal passar pàgina perquè, de fet, no som la peça més important.

Ni nosaltres, ni la resta de partits. Les nostres portes resten obertes per reforçar les lluites socials que són presents al carrer mentre ens trobem en el pòrtic d’entrada d’una conjuntura econòmica amenaçant que pot endurir encara més les condicions dels sectors de població més vulnerables. Per posar únicament un sol exemple: no som a l’hivern i òbviament les temperatures no són gèlides, però a dia d’avui les instal·lacions destinades a les persones en situació de sense llar són del tot precàries. Tampoc no és fàcil viure al carrer durant l’estiu.  La incúria i la deixadesa són absolutes per part d’un govern monocolor que ja fa girar la seva acció política amb gestos estètics i visió electoralista.

Els nostres encerts seran col·lectius i els nostres errors, també. Tornem amb tota la humilitat del món per ésser transmissors de les principals reclamacions dels moviments socials, les entitats de la ciutat i de la ciutadania en general. A totes elles ens hi devem.

 

Comparteix