La CUP exigeix que s’apliqui la llei per la igualtat de tracte i la no discriminació i que es garanteixi el dret a l’empadronament

Eulàlia Reguant ha  estat a Vilanova i la Geltrú per defensar mesures per a garantir els drets de les persones migrades

 

🎥👉 http://canalblau.alacarta.cat/garraf-noticies/noticia/la-cup-vol-garantir-els-drets-de-tothom-si-governa-a-la-generalitat

Des de la capital del Garraf i acompanyada per la regidora de la CUP al consistori, Marta Jofra, la candidata número 3 per Barcelona ha exigit que en la nova legislatura es compleixi la llei 19/2020 per la igualtat de tracte i contra la discriminació que va aprovar el Parlament de Catalunya el passat mes de desembre. La CUP-UNCPG vol posar en primer plana de l’agenda política la lluita contra el racisme institucional i s’ha compromès a fer garantir el dret d’accés a l’empadronament, que està sent vulnerat en molts ajuntaments catalans i que és la via d’accés a altres drets com la sanitat o l’educació.

En aquest sentit, Marta Jofra, regidora de Capgirem Vilanova-CUP, ha explicat que des de que la formació anticapitalista va entrar a formar part del govern de la ciutat es va crear un nou protocol d’empadroanament per garantir l’accés al padró de totes les persones del municipi, sigui quina sigui la seva situació habitacional o legal.

A la roda de premsa hi ha participat també el militant antiracista Zakaria El Karchouni, número 38 de la llista de la CUP-UNCPG, que ha explicat la situació de racisme institucional que viuen centenars de persones al nostre país que, sense accés a l’empadronament i sense permís de treball, es troben atrapades en una situació de total desprotecció. Per la seva banda, Andreu Mumbrú, regidor cupaire de Premià de Mar, ha explicat que l’ajuntament de la localitat maresmenca governat per JxCat i PSC ha estat denunciat per a no garantir el dret a l’empadronament. Aquesta problemàtica ja ha estat denunciada diverses vegades per la CUP en localitats com Vilafranca del Penedès on sistemàticament es nega el dret a l’empadronament. En aquest sentit, Reguant ha considerat que cal que sigui el Parlament qui blindi la normativa del padró per tal de que no quedi en mans d’ajuntaments de dretes garantir o no aquest dret fonamental.

Tant Marta Jofra com Eulàlia Reguant han volgut posar en valor el paper de les entitats i organitzacions que fa anys que lluiten per garantir el drets de les persones migrades i han reivindicat que allà on la CUP és decisiva s’ha avançat en la protecció i en la conquesta de drets per a totes les persones, sigui quina sigui la seva condició legal.

Comparteix