La CUP, Guanyem Sitges i Construïm Ribes presenten les seves candidates al Garraf en un acte unitari

La CUP, Guanyem Sitges i Construïm Ribes van presentar el passat dia 25 de març les seves caps de llista per les properes eleccions municipals en un acte comarcal que va comptar amb la presència de la diputada de la CUP Eulàlia Reguant i dels ex-diputats Vidal Aragonès i Anna Gabriel. L’acte polític va omplir la plaça de les Neus de Vilanova amb més de 300 persones i va servir per posar sobre la taula les principals propostes  que les candidatures d’esquerra rupturista duran a terme als quatre municipis del Garraf en els que es presentaran (Vilanova i la Geltrú, Cubelles, Sitges i Sant Pere de Ribes). En les intervencions dutes a terme pels diferents candidats també es va posar sobre la taula la necessitat de tenir una proposta política comarcal pel que fa temes com la defensa del territori, l’habitatge, la gestió del litoral, el turisme o la mobilitat.

 

Durant l’acte la diputada Eulàlia Reguant va començar el torn d’intervencions fent referència al lema «retrobem-nos!» que havia encapçalat la convocatòria de l’acte. D’aquesta manera Reguant exposava que «no només ens retrobem per la necessitat de construir un model econòmic i territorial pels Països Catalans al servei de la classe treballadora i oposats a la patronal i a l’Estat, sinó també per la necessitat de tornar a tenir espais de trobada: aquest “retrobar-nos”. Espais de trobada de la unitat popular, per construir sempre conjuntament alternatives arrelades i territorialitzades”». Per la seva banda, Vidal Aragonès va reivindicar el paper de la CUP i del municipalisme durant l’any 2017 assegurant que la militància de l’esquerra independentista va jugar un paper clau per tal de poder dur a terme el referèndum de l’1 d’octubre i va instar seguir organitzades tant a les institucions com al carrer per poder generar les condicions per un nou embat contra l’estat. Finalment, Anna Gabriel, que reapareixia en un acte al Penedès després d’haver marxat a l’exili, va subratllar que «la CUP no va a les institucions a demostrar que es pot gestionar una mica millor sinó que va a les institucions a aixecar catifes, a denunciar la corrupció i a assenyalar-ne els culpables». Gabriel, va posar especial èmfasis en la lluita per la defensa del territori i va reivindicar també el paper de la CUP en la lluita contra l’especulació i els macroprojectes que es volen impulsar arreu del país.

Dues candidates noves i dues que repeteixen

Esther Rodríguez repetirà com a alcaldable de la coalició Construïm Ribes que aplega la CUP i el partit local UM9. Després de presentar-se com a agrupació d’electors l’any 2019 i treure 5 regidores, aquesta vegada ho farà sota el mateix paraigües electoral que la CUP.  També repetirà com a cap de llista Daniel Pérez que tornarà a encapçalar la CUP de Cubelles que va entrar per primera vegada a l’Ajuntament a les passades eleccions. La CUP de Vilanova i Guanyem Sitges, en canvi, renoven les primeres posicions de les seves candidatures: Josep Manel «Jota» Ametllé liderarà la CUP de Vilanova després d’un mandat convuls i el tàndem Lorena Lucas i Josep Maria Tubau es posaran al capdavant de Guanyem Sitges, que amb dues regidores han format part del govern municipal durant els darrers quatre anys.

Imagen

Intervenció d’en Josep Manel “Jota” Ametllé, cap de llista vilanoví.

Comparteix