La CUP reclama la identificació dels escamots d’encaputxats a la Junta Local de Seguretat

Arran de la convocatòria de l’última Junta Local de Seguretat, convocada de manera extraordinària el 12 de setembre a instàncies del grup municipal i durant la qual es van tractar els incidents succeïts en els nits del 4 i 6 de setembre, la CUP de Vilanova vol manifestar que vam aportar el màxim de dades relacionades amb la intervenció d’aquests escamots que es fan denominar GDR o Brigadas de Limpieza.

Més enllà de la retirada de simbologia solidària amb la causa dels presos polítics, vam mostrar la nostra preocupació  pel fet que els escamots, d’una quinzena de persones la primera nit i d’una trentena d’integrants la segona, anaven uniformats de negres, amb passamuntanyes i armats amb llances i tota mena d’objectes tallants i punxants.

En un context policial de nivell 4 d’alerta terrorista vam expressar que els escamots van anar custodiats les dues nits per dos càrrecs de l’executiva vilanovina de Ciutadans amb el rostre descobert, un dels quals és el coordinador local Eladio García. En les dues nits, els integrants dels grupuscles van insultar i amenaçar menors d’edat, extreure material de les cartelleres municipals, efectuar empentes i amenaces que han estat posades en coneixement dels Mossos d’Esquadra i la retirada de la façana de l’Ajuntament d’una sèrie de pancartes aprovades pel ple municipal. Ens preocupa que una formació política que ha tingut i pretén tenir representació al consistori tingui un paper proactiu en organitzar escamots i executar els fets que hem descrit.

Segons la Llei de Seguretat Ciutadana, realitzar accions amb el rostre tapat és una falta administrativa sancionada amb multa. Per aquest motiu, vam demanar la identificació de la totalitat d’individus que van format dels dos escamots per dirimir si aquestes persones són vilanovines o segueixen l’estratègia per fer de la ciutat un escenari de conflicte projectat portes enfora. Val a dir que l’acompanyament d’una càmera de televisió durant la segona nit reforçaria aquesta hipòtesi.

A banda de la Junta de Seguretat Local, en què no vam entrar a valorar cap aspecte referit a la simbologia, sí que volem celebrar l’exemple d’autoorganització veïnal -amb el rostre descobert- així com la resposta massiva de molts veïns i veïnes a l’hora de reposar el material sostret. També volem felicitar la iniciativa de trenta entitats vilanovines que van donar suport a la roda de premsa del passat 8 de setembre. Si les institucions no poden acabar donant una resposta ràpida i satisfactòria a la situació, els veïns i veïnes hem de prendre partit per responsabilitat política i en defensa de la lliure expressió a l’espai públic.

Comparteix