La CUP s’oposa a l’enèsim projecte especulatiu de Damià Calvet d’un nou complex d’esdeveniments eqüestres i del motor al Garraf

La diputada de la CUP-CC, Natàlia Sànchez, ha mostrat avui al Garraf el seu suport al moviment per evitar el projecte de l’autòdrom de Terramar, a Sant Pere de Ribes, ja que se suma al “llistat de projectes amb marca Damià Calvet amb caire especulatiu, mirat cap a les elits i que condemna a les treballadores a la precarietat laboral”.

En aquest sentit, la diputada ha fet una crida a una “mirada transformadora per veure com reactivem l’economia” ja que, “com s’ha vist amb la crisi del COVID-19” cal apostar “per models que posin la vida i les persones al centre”, model que no inclou autòdroms com aquest. En aquesta línia, Sànchez també ha recordat el rebuig de la CUP a la nova Llei Òmnibus que vol “agilitzar processos i projectes urbanístics per fomentar l’especulació”.

El Departament de Territori va donar llum verda al projecte de l’autòdrom el passat 5 en ple confinament per convertir l’antic autòdrom de Sant Pere de Ribes en un centre d’esdeveniments relacionats amb el món del motor i el món eqüestre. Organitzacions del territori com l’UM9, vinculat a la CUP, s’oposen a aquest projecte per qüestions ambientals i d’atemptat contra l’interès públic ja que “no deixa de ser una nova i descarada actuació especulativa urbanística” atès que es pretén construir en sòl no urbanitzable aquest complex amb hotels, aparcaments i centres d’exhibicions amb nombroses afectacions ambientals i una elevada manca opacitat per part del govern socialista de Sant Pere de Ribes en la seva tramitació.

Roda de premsa unitària

Aquesta roda de premsa ha servit per mostrar la unitat de tots els partits que s’oposen al projecte i ha estat la regidora de Construïm a l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes l’encarregada de presentar un manifest unitari en que totes les formacions polítiques que el signen hi denuncien les agressions que patirà el territori. Formacions vinculades a la CUP, ERC i Comuns denuncien en aquest posicionament conjunt que “aquest projecte trenca amb un model de preservació del sòl no urbanitzable i del paisatge, dels sistemes naturals i les seves espècies” i que “no hi ha dubte que la finalitat última és purament especulativa, generant les més grans plusvàlues en la requalificació del mateix terreny”.

A la roda de premsa han intervingut també el senador d’ERC, Bernat Picornell, i el diputat dels Comuns, Lucas Ferro.

Un projecte polèmic des del començament

A l’acte també han intervingut representants de la Plataforma Verda de l’Autòdrom que en la mateixa línia dels partits han denunciat la voluntat especulativa del projecte que impulsen tant l’Ajuntament de Ribes com el Departament de Territori de la Generalitat i han denunciat que significarà la destrucció d’un dels pocs corredors biològics que queden a la comarca del Garraf menyspreant-ne la seva funció ecològica. Andreu Bosch, portaveu de la Plataforma, ha volgut ressaltar que l’aprovació d’aquest projecte deixa sense protecció un medi natural que fins ara hi comptava pels seus alts valors patrimonials-històrics, paisatgístics i agraris i que, per això, es mantenia com a sòl no urbanitzable.

 

 

CUP Territorial Penedès

Comparteix