La proposta de llista unitària del PDECAT no té credibilitat

El passat dia 10 de novembre es va celebrar una reunió entre el PDCAT i la CUP per discutir les característiques de la proposta de llista unitària anunciada per Neus Lloveras i Blanca Albà a mitjan octubre.

Cal recordar que després de l’expulsió del PSC per part del PDECAT la passada primavera,  des de la CUP vam sentir que ens tocava moure peça i oferir un nou acord per conformar un govern ampli d’arrel republicana amb PDECAT/CUP/ERC/SOM VNG per sumar majories i confrontar l’embat repressiu des del municipalisme.

En un esforç per tal d’arribar a un acord, la CUP va proposar una moratòria d’un any en les seves principals línies que diferien amb la resta, proposant una bateria de 12 mesures urgents i una desena d’estudis per preparar el mandat següent. Paral·lelament a aquestes negociacions, que es van enrocar per la manca de voluntat del PDECAT, la formació de Neus Lloveras negociava amb ERC un pacte bipartit de ciutat.

La CUP sempre ha tingut i tindrà la predisposició de parlar sobre tot allò que impliqui aconseguir els objectius programàtics i polítics de l’organització. Després de valorar la proposta del PDECAT, manifestem que:

– A dia d’avui no tenim una agenda de país que ens hagi de fer assumir accions extraordinàries: ni objectiu de materialitzar la República proclamada ni cap acció de confrontar amb l’Estat Espanyol.

– Sense aquesta agenda de país, la CUP no participarà en l’enèsima batalla simbòlica de l’independentisme per controlar les institucions en nom de la causa republicana sense cap estratègia concreta per fer-la efectiva.

– La CUP seguirà generant les condicions dins i fora les institucions per tornar a vertebrar un moviment popular d’alliberament nacional, social i de gènere a Vilanova i la Geltrú. Igualment, provarà de bastir una alternativa sòlida per governar la ciutat.

– La CUP hi era, hi és i hi serà assumint tots els esforços, responsabilitats i conseqüències necessàries quan de nou, la resta de formacions independentistes es proposin confrontar amb l’Estat i fer efectiva la plena sobirania del poble català.

Vilanova i la Geltrú, Països Catalans. 15 de novembre de 2018.

Comparteix