La unió fa la força: Vilanova es prepara per l’1 de maig

Avui a la plaça de les Neus, cinc organitzacions sindicals anticapitalistes del Garraf, La Coordinadora Obrera i Sindical (COS), Comissions de Base (CoBas), la Intersindical, el Sindicat Ferroviari i la Confederació General del Treball (CGT), han anunciat en roda de premsa la convocatòria la manifestació i l’acte posterior del Primer de Maig d’enguany, Diada Internacional de la Classe Treballadora, que està convocada  pel proper dimecres a Vilanova i la Geltrú. 

Prou a uns salaris congelats, a una classe treballadora cada dia més empobrida per la inflació i l’augment dels preus. Mentre les multinacionals i les empreses cada any baten rècords de beneficis i acumulen més poder i diners. Diem prou a uns serveis públics cada dia més retallats, mentre els pressupostos en seguretat i defensa augmenten de manera insultant.

Sota el lema “LA UNIÓ FA LA FORÇA. Pel treball, l’habitatge i unes condicions de vida dignes i contra totes les guerres imperialistes!”  la manifestació del 1r de maig s’iniciarà a les 11h a l’Avinguda de Francesc Macià cantonada amb el carrer Zamenhof. Recorrerem els carrers de la ciutat fins a cloure la manifestació a la Plaça de la Vila on es farà la lectura del manifest unitari.  Compartim a continuació les principals reivindicacions expressades pels sindicats:

“Volem manifestar que les nostres reivindicacions, laborals i socials, continuen avui dia més vigents que mai i sabem que la lluita i la mobilització de la classe obrera és l’única que pot aconseguir aquestes fites. Aquesta lluita i aquesta mobilització ha de ser capaç d’aconseguir:

 • La defensa del poder adquisitiu de pensions, salaris i la garantia dels subministraments bàsics de les llars.

 • La defensa de les pensions públiques i en contra dels plans de pensions privats i d’empreses.

 • La defensa dels serveis públics i la internalització o municipalització de tots els serveis públics 100% externalitzats

 • La defensa del dret a l’habitatge.

 • La defensa de la igualtat real i efectiva en els centres de treball i la lluita feminista com a lluita de classes.

 • Prou a l’explotació laboral de centenars de milers d’immigrants obligats a treballar sense papers, com les treballadores de la llar i les cures, exemple de tantes feines de l’economia submergida, que repercuteix en la davallada general del preu de la mà d’obra. Diem prou a la política de la UE plasmada en el Pacte Europeu sobre Migració i Asil, PEMA, responsable de milers de morts d’éssers humans a mars i fronteres.

 • La fi de la repressió contra els moviments socials, polític i obrer.

 • Reclamem la llibertat de totes les persones que estan sent represaliades.

 • Reclamem la derogació de la ridícula reforma laboral pactada entre CCOO i UGT i les patronals.

 • Reclamem polítiques mediambientals que permetin lluitar contra l’emergència climàtica i la sequera i apostem per un país lluny dels macroprojectes insostenibles per al territori com els Jocs Olímpics d’hivern, Hard Rock, Copa Amèrica, entre altres.

 • Exigim la retirada de l’estat espanyol de l’OTAN i les bases militars dels Estats Units en territori espanyol per servir als seus interessos bel·licistes, polítics i econòmics i els dels seus aliats que ens acosten, cada vegada més, a una confrontació a escala mundial.

En aquest escenari, no tenim cap més alternativa que organitzar-nos i lluitar per tal de tornar a prendre la iniciativa i reclamar no només que s’aturi l’espiral de precarietat a la que ens aboca cadascuna de les crisis del sistema, sinó exigir els drets que ens han estat robats durant els darrers anys, així com les mesures necessàries que garanteixin una vida digna per a tothom. I això només serà possible acabant amb el sistema capitalista, imperialista i patriarcal.

Cal posar sobre la taula la necessitat d’una nova reforma laboral que refaci de nou un marc de garantia de drets per a la classe treballadora, limitant els acomiadaments, acabant amb la temporalitat, reduint la jornada laboral i dotant de múscul la negociació col·lectiva. 

La classe treballadora hem d’exigir que les polítiques públiques serveixin per a garantir unes condicions de vida dignes per a tothom. Això és només possible a través d’una reforma fiscal que gravi el gran capital i les rendes més altes, avançant cap a un vertader repartiment de la riquesa, que ens permeti la implementació efectiva de la Renda Bàsica Universal com una mesura de mínims, un ingrés igualitari i sense condicionants que garanteixi unes condicions de vida mínimes.

És per tot això que convoquem a la Classe Treballadora de tota la comarca a manifestar-se amb nosaltres en la convocatòria unitària anticapitalista el proper dimecres 1r de maig”

Associacions adherides:

-Assemblea de Drets Socials del Garraf

-Anticapitalistes Garraf

-Arran Vilanova

-Assemblea feminista No em toquis la Tecla

-Assemblea LGTBIQ+ Les Palmeres Roses

-Ateneu Popular de Sitges

-Ateneu Vilanoví

-Bullanga Feminista

-Col·lectiu l’Esquerda

-Comunistes de Catalunya

-CUP Cubelles

-CUP Olivella

-CUP Sitges

-CUP Vilanova i la Geltrú

-Endavant Garraf

-Garraf per la República

-GER Entitat Cultural i Esportiva

-La Foixarda vilanovina

-La Frontissa, Associació de dones feministes

-Lluna Negra, assemblea anarquista

-Partit Comunista del Poble de Catalunya

-PAH Garraf

-Poble Lliure

-Podem Garraf

-Sindicat de Llogateres Garraf

-Unitat Contra el Feixisme i el Racisme

-UM9-CUP-Construïm, Ribes i Les Roquetes

Comparteix