L’assemblea de Capgirem Vilanova – CUP aprova entrar al govern de l’Ajuntament

Ahir diumenge l’assemblea de Capgirem Vilanova i la Geltrú – CUP va donar llum verda al preacord de govern assolit amb ERC i Junts per Catalunya.

Així, en cas que avui ERC validi l’acord a la seva assemblea, la formació de l’esquerra independentista entraria a formar part d’un govern municipal per primera vegada des de que té representació a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Més de cent persones es van reunir a l’Auditori Eduard Toldrà per debatre el preacord negociat amb ERC i JxCat durant les darreres quatre setmanes, que inclou un acord programàtic i una proposta de cartipàs. Les persones assistents van valorar els riscos i les oportunitats de formar part del nou govern de la ciutat i amb tots els elements sobre la taula l’assemblea va validar l’acord per àmplia majoria (72 vots a favor, 33 en contra i 4 abstencions).

L’entrada a govern va lligada a l’aplicació de l’acord programàtic, que inclou un total de 288 mesures, entre les quals la remunicipalització de serveis públics, l’ampliació dels recursos destinats a l’oficina d’habitatge i a serveis socials, garantir l’empadronament, augmentar el parc d’habitatge social, implantar la recollida porta a porta a grans generadors de residus, protegir el bosquet de Baix a Mar i l’Ortoll, renegociar els convenis de la Platja Llarga o limitar la velocitat de circulació a 30 km/h en tot el nucli urbà.

Pel que fa al cartipàs, amb aquest acord Capgirem Vilanova – CUP assumiria la presidència l’Àrea de Territori i Espai Urbà i les regidories de Medi Ambient, Espai Públic, Acció Social, Participació, Salut, Transparència i Govern Obert, Cooperació i Convivència i Equitat.

Capgirem Vilanova i la Geltrú – CUP vol garantir el compliment dels acords assolits, dotar la ciutat d’un horitzó a llarg termini a través de l’aplicació de polítiques d’esquerres i transformadores i demostrar que es pot governar d’una altra manera, posant les persones al centre de l’acció de l’administració.

 

Podeu consultar l’acord aprovat aquí.

 

Comparteix