L’ASSEMBLEA POPULAR DE CAPGIREM VNG-CUP DECIDEIX EXPULSAR A LES TRES EX-REGIDORES DE L’ORGANITZACIÓ

L’Assemblea Popular de Capgirem VNG-CUP reunida aquest dissabte, va decidir expulsar a les tres ex regidores de la formació, Jaume Aliaga com a militant nacional i Marta Jofra i Enric Garriga com a militants locals, a causa de la seva decisió de desobeir l’Assemblea Popular de la Cup en la tramitació dels pressupostos del 2022 i retenir el càrrec de regidors electes reclamat des de l’Assemblea permanent.

Amb aquesta decisió, des de Capgirem VNG-CUP volem posar punt i final al cercle viciós de declaracions i rèpliques de les darreres setmanes. Ens dol que aquest conflicte hagi tingut expressions tan desagradables, que no haguem pogut resoldre d’una manera menys dissortada i sense els costos evidents de patiment i desgast individuals per ambdues parts. En tot cas, a nivell personal els desitgem el millor mentre que a nivell polític i aprovada la seva expulsió del partit, donem per finalitzada la nostra relació orgànica.

Així mateix, l’Assemblea Popular va escollir les tres persones de la llista que considerem com les legítimes regidores electes de la candidatura de Capgirem VNG-CUP: Arnau Garcia, Guillem Bau i Elisenda Castillon. Emplacem doncs a l’Alcaldessa a expulsar de govern les dues regidores que encara resten com a No Adscrites i a reconèixer les noves regidores electes com a legítimes representants institucionals de la nostra formació.

Alhora, des de Capgirem Vilanova-Cup hem decidit obrir interlocució directa amb Esquerra i Junts per Vilanova arran de les desafortunades declaracions de l’Alcaldessa fetes fins ara, immiscint-se interessadament en els assumptes interns d’una altra formació política sense ni tan sols escoltar les dues parts. Hem estat coneixedores de la voluntat, per part d’Esquerra Vilanova,  d’obrir converses directes amb nosaltres, fet que valorem positivament. Considerem, però,  que aquesta interlocució no es pot donar en igualtat de condicions mentre s’estigui compartint espais de govern amb les tres ex-regidores trànsfugues de Capgirem VNG-CUP.

A partir d’aquest moment, tal i com ja havíem previst abans de la decisió de les ex regidores de desobeir l’Assemblea, iniciarem un període d’Assemblees Populars on començarem a bastir el nou projecte de la Cup de Vilanova tant en allò que afecta a la lluita institucional com en la nostra relació amb els moviments socials vilanovins i en la lluita al carrer.

Davant la crisi que estem patint les classes populars vilanovines, considerem que cal bastir una candidatura municipal d’Unitat Popular que pugui fer front a les polítiques d’austeritat i no esdevenir una simple crossa de polítiques neoliberals i de seguidisme de l’autonomisme instal·lat en aquests moments al govern de la ciutat i del Principat.

Paral·lelament, seguirem participant dels congressos i assemblees  de les estructures nacionals de la CUP, per tal de compartir experiències i teixir una estratègia política comuna que aposti inequívocament pel socialisme, el feminisme i la independència dels Països Catalans.

Comparteix