13 de maig | Menys postals

Començar el vídeo de campanya a l’Ajuntament no és casual. Aquest edifici, a part de ser una icona de la vida vilanovina de tota mena, és el que simbolitza l’aposta que fem per governar la ciutat. Però defugim, a partir d’aquí, de les tan sovint emprades postals vilanovines. I ho fem volgudament.

Hem canviat les postals de la platja i la Pasífae per la de les escales, les portes, les persianes. Allà on viuen les persones. La postal és ben real. No hi ha mar a cada replà, ni estampes vuitcentistes a cada pis. És la Vilanova de les treballadores, de totes les persones que necessiten Vilanova. És la Geltrú de bon matí, Sant Joan amb les escoles a primera hora, la cua dels CAPs, els mercats de matinada i les persianes que s’aixequen. L’estació, els busos i els trens. L’escapada, en l’últim moment del dia, a la natura de l’Ortoll o dels Colls-Miralpeix.

No hem fet un recull dels indrets més bonics de Vilanova i la Geltrú, però sí de les persones més boniques, que són totes. El nostre poble -amb l’autoritat d’anomenar-lo poble que tenim els que hi residim- és per viure-hi i el volem per viure-hi i prendre partit. No serà el plató de rodatge d’un anunci electoral. Res de façana, tot per fer!