Ni un pèl enrere contra les violències masclistes i lgbtifòbiques. Espais Segurs

172 perruqueries, barberies i centres d’estètica de Vilanova i la Geltrú (el 88% del sector) s’han sumat a la campanya “Espais segurs” (#EspaisSegursVNG) entre el desembre de 2020 i el gener de 2021. L’Ajuntament ha impulsat la iniciativa per a que les dones i les persones LGBTI percebin aquests establiments com a espais de confiança on explicar les seves experiències i, alhora, els establiments disposin d’informació sobre els recursos municipals a l’abast de la ciutadania en cas de patir violències masclistes o lgbtifòbia.
Agents municipals de Convivència han informat a les professionals dels establiments sobre com acollir les vivències des de l’escolta activa i, si cal, puguin informar a la clientela dels serveis dels que la ciutat disposa per atendre discriminacions per raó d’orientació sexual, identitat i/o expressió de gènere.

Els establiments adherits a la campanya tenen una enganxina idenificativa a la porta i compten amb díptics informatius amb el telèfons d’emergència i de l’Espai d’Equitat. Està previst ampliar i diversificar la campanya a altres sectors a la ciutat, com l’hosteleria i la restauració.

Si vius o has viscut una situació de violència masclista, i la teva perruquera de confiança té el distintiu “Espai segur”, et podrà donar informació sobre on i a qui recórrer per a que t’ajudi. A Vilanova i la Geltrú comptes amb el SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones), on se’t pot orientar sobre qualsevol tema que necessitis. Siguis adulta o menor, amb o sense fill/es. A més, se t’ofereix atenció psicològica i/o assessorament jurídic. La ciutat també compta amb el SAI (Servei d’Atenció Integral) orientat a l’acompanyament de les persones LGBTI. Si és el teu cas, pots denunciar situacions de discriminació a l’àmbit personal o públic, tramitar documentació al nom sentit; atenció psicològica i/o assessorament jurídic. Tots dos serveis són gratuïts i s’ubiquen a l’Espai d’Equitat, a la plaça de la Vila, 8, de dilluns a divendres, on un equip de professionals t’atendrà.

Escolteu-ne més en aquesta peça del ConnectiCat a partir del minut 5:20

📺👉https://www.alacarta.cat/connecticat/tall/eines-per-combatre-les-violencies-masclistes-i-llgtbi-fobia

Comparteix