Nova regulació per limitar els habitatges d’ús turístic a Vilanova

🏠 En l’últim ple es va aprovar una nova regulació per limitar els habitatges d’ús turístic i així evitar que els preus dels lloguers de Vilanova i la Geltrú pugin encara més. Amb aquesta nova limitació només el 2,4% dels habitatges de la ciutat es poden dedicar a ús turístic.

En aquest vídeo la Marta Jofra us ho explica amb detall:

 

❓ UN 2,4% ÉS MOLT O POC?
👉 Fins ara hi havia una moratòria que evitava donar més llicències d’habitatges per a ús turístic però aquesta moratòria ja no es podia allargar més per llei. Amb la fi de la moratòria Vilanova quedava desregularitzada en matèria d’habitatges turístics sense cap límit en la concessió d’aquestes tipus de llicència. Des de la regidoria d’urbanisme es va fer una primera proposta de regulació que permetia que hi haguessin 8.120 habitatges turístics a Vilanova i la Geltrú (un 24% de total!). La CUP va considerar del tot inviable aquesta quantitat de pisos turístic i per això va impulsar una nova regulació el màxim d’estricte possible que marca un topall de 841 habitatges d’ús turístic (2,4% del total), dels quals 288 ja existeixen.

Amb la nova regulació també s’estableixen limitacions per barris, illes de cases i blocs, i en les zones més turístiques de la ciutat ja no es poden donar més llicències o se’n poden donar molt poques més.

Per últim, tambe volem destacar que cap grup municipal va presentar al·legacions a l’aprovació inicial del pla, realitzada el 2020.

 

Comparteix