Pla de xoc social i econòmic de VNG

Aquesta setmana hem activat des del govern de Vilanova i la Geltrú un pla de xoc social i econòmic per la ciutat basat en 127 mesures i 3 milions d’euros que pretén col·laborar en la tasca de no deixar a ningú enrere en aquest nou període post COVID-19. Un pla de xoc que vam impulsar com a Capgirem VNG CUP en el si del govern des de l’inci de la pandèmia i que ara, finalment, veu la llum.

El pla se centra a augmentar les ajudes d’urgència social i per a persones vulnerables que són les més perjudicades de forma immediata en aquesta “nova normalitat”. Però també està pensat per ajudar a reactivar l’economia local donant ajudes directes per autònoms, empreses i cooperatives o fent bonificacions fiscals i flexibilitzant els pagaments. També es fa un especial èmfasi en reforçar les polítiques d’inserció laboral i augment de recursos per l’economat per exemple, ja que el nombre de famílies que han demanat ajuda ha augmentat molt des de l’esclat de la pandèmia.

Tot i tenir un Ajuntament endeutat fins al 2027, a causa de la gestió dels governs locals anteriors, el pal de xoc ha estat possible gràcies a la utilització de 700.000€ de superàvit de l’exercici anterior i el redisseny del pressupost municipal. Redisseny que hem estat treballant de forma molt intensa durant el període de confinament amb la resta de regidories i els socis de govern de Vilanova i la Geltrú.

Així doncs, #AnemPerFeina i seguim en la nostra tasca de capgirar Vilanova des de dins la institució.

Podeu consultar el document sencer del pla de xoc en aquest enllaç: https://www.vilanova.cat/doc/doc_90244863.pdf

Comparteix