Ple Municipal de Juny

Com a CUP, volem destacar les dues mocions que hem presentat al Ple del mes de juny, així com posar de manifest les diferents qüestions que es van tractar al ple del mes de juny.

En primera instància hem volgut posar sobre la taula el recent decret llei que ha estat tombat al Parlament de Catalunya, en el qual es proposava una ampliació de la Llei Catalana d’Habitatge per tal de millorar la regulació en qüestions de lloguer de temporada. Ja fa temps que tenim clar que a Vilanova i la Geltrú la manca d’oferta de lloguer assequible està afectant de manera brutal l’accés a l’habitatge de la majoria dels veïns i veïnes, en part per la manca de parc públic d’habitatge, però també per la proliferació (especialment en temporada alta) de lloguers temporals i pisos turístics. Hem demanat doncs als partits del ple un posicionament clar a favor d’aquest tipus de regulació per tal de comunicar-ho a la Generalitat. Cal recordar que aquest decret, a nivell nacional, va decaure per l’abstenció del PSC i Junts (conjuntament amb el vot contrari del PP i VOX). Al Ple d’ahir, en canvi, el PSC des del Govern municipal sí que ha votat a favor de la moció i, per tant, ha quedat aprovada, tot i que Junts ha mantingut l’abstenció. Creiem que és una manera més de visibilitzar aquestes demandes i pressionar per tal que tothom s’hi posicioni, ja que per nosaltres l’habitatge és una prioritat absoluta.

Ens hem adherit també a la moció que ha presentat Transformem-VNG per tal de qüestionar el format del procés de selecció de l’equip directiu de l’escola de música i el conservatori, que des dels sindicats s’ha rebutjat. Vam demanar que s’entrés per urgència per tal de poder suspendre cautelarment el procés i debatre al ple quina és la millor manera de procedir. Per desgràcia, i malgrat els precs finals i la voluntat gairebé unànime dels grups municipals, el Govern no ha permès que es faci el debat. Nosaltres opinem que negant la participació del consell en la selecció de qui ha de ser la direcció durant els anys vinents posa de manifest la manca de voluntat política de l’actual govern de continuar fent democràtica i participativa aquesta elecció; al final són elles qui tenen la visió més propera del funcionament intern de l’Escola i no entenem que se les deixi fora del procés, tot i que legalment sigui possible fer-ho així.

Per altra banda, hem aprofitat per presentar dues preguntes. La primera és amb relació al Pla de mobilitat sostenible; ara fa dos anys es va fer una diagnosi de les necessitats de la ciutat en matèria de transformar el model de mobilitat, però encara no hem vist enlloc ni tan sols un esborrany d’aquest Pla. Creiem que s’ha tingut prou temps per posar-lo en marxa, i entre altres ens preocupa que la resolució de les problemàtiques que s’hi van identificar segueixin en pausa, arraconades a un calaix.

L’altra pregunta era per assenyalar les constants incidències que estem vivint a l’R2 de Rodalies: tot i que no és competència municipal, l’Ajuntament té el poder de convocar reunions amb el departament corresponent de la Generalitat per tal de collar, així com plantejar opcions alternatives de transport a Barcelona de manera municipal o mancomunada amb altres administracions locals.

Comparteix