Comunicat de Capgirem VNG CUP sobre la llei trans

Des de Capgirem Vilanova i la Geltrú-Cup volem manifestar el següent:

El passat 12 d’abril en el ple sobre una moció de suport al col·lectiu trans vam emetre una abstenció que es va justificar per afavorir el debat i l’entesa dins el moviment feminista local. Aquest vot no es va entendre de la mateixa manera pel conjunt de les militants a favor d’una llei Trans i de bona part de la pròpia militància i, a més, contràriament al que es pretenia, el missatge que va arribar a la ciutadania de VNG va ser que la CUP no votava a favor d’una legislació més necessària que mai per a la protecció de les persones Trans.

A nivell estatal la proposició de llei s’ha tombat amb els vots en contra de tota la dreta espanyolista i feixista i l’abstenció del Psoe.

La Cup nacional ha votat a favor, de la mateixa manera que ho va fer amb la llei Lgtbi del 2014 al Parlament del Principat.

És per això que malgrat no haver-se aprovat a nivell estatal volem expressar el nostre compromís amb la defensa dels drets de les persones Trans mitjançant una legislació adequada. Perquè atorgar drets a les persones trans no és un gest en contra de les dones.

Així doncs, cal una Llei Trans que permeti que els majors de 16 anys i amb capacitat suficient puguin modificar el seu sexe legal sense més requisits que la declaració expressa de la persona interessada. El fet que no hi hagi requeriment mèdic no significa que les persones no puguin comptar, si així ho desitgen, amb acompanyament psicològic i en tots els aspectes de la salut.

Hem d’aconseguir una legislació que eviti els procediments judicials ja que  poden col·locar a les persones trans davant un major risc de discriminació per la falta de comprensió social que existeix encara sobre la seva identitat i que es tendeix a qüestionar, sobre la base d’estigmes, estereotips, prejudicis i pors infundades, la seva capacitat d’identificar el seu propi gènere.

Els col·lectius Trans porten anys reclamant l’alliberament de gènere i assenyalen que el que busquen és que l’Estat reconegui la seva identitat, no els seus desitjos o les seves eleccions. Perquè cap persona necessiti que un tercer validi la seva identitat o hagi d’anar a un metge perquè decideixi qui és.

Sense renunciar a promoure el diàleg i l’acostament entre les diverses postures del moviment feminista, des de Capgirem Vng-Cup considerem que és imprescindible treballar per eliminar les discriminacions i les violències i vulneracions de drets que encara viuen les persones LGBTI. Calen mesures concretes i directes en aquesta direcció en tots els àmbits i, especialment, en àmbits com l’escolar, el de la salut, el treball o el de l’esport, on les discriminacions i les LGBTIfòbies estan molt presents i/o tenen conseqüències greus per a les persones.

Per l’alliberament dels nostres cossos i desitjos, seguim lluitant contra el capitalisme patriarcal!

Comparteix