Què vol dir Capgirar Vilanova?

Una campanya electoral ens ajuda a descobrir què hi ha darrere d’aquesta façana que són els partits polítics. Què hi ha més enllà de gent mullant-se els peus a la platja, cares somrients, eslògans idèntics per tot el país o frases buides que podrien servir tant pel 2019 com pel 1985? Cadascú tindrà la seva lectura, però segur que tots estaríem d’acord en un punt: el que hi ha és un desinterès enorme per explicar quin és el projecte de futur que es planteja per la ciutat. Per què mullar-se si amb dir quatre obvietats i repetir el que tothom vol sentir ja serveix per passar aquests 15 dies? És comprensible, potser fins i tot és recomanable. Si ho fa tothom, serà que funciona, no?

Funcioni o no, nosaltres no hem volgut conformar-nos amb això. Nosaltres volem capgirar la ciutat començant per nosaltres mateixos, perquè ja sabeu què diuen dels que fan sempre el mateix esperant resultats diferents.

Capgirar Vilanova és una manera de fer i de pensar diferent del que hem vist fins ara. És un projecte realista que no promet allò que no podrà complir ni s’amaga darrere dels “estudiarem” o els “impulsarem”. No volem més retòrica, volem pràctica. Volem governar per demostrar que es poden fer les coses d’una altra manera, pensant en el col·lectiu.

Capgirar la ciutat és un projecte proactiu, que no es conforma amb allò que s’ha fet sempre o allò que sempre ens han dit que no es pot fer. Si no es pot fer volem comprovar-ho per nosaltres mateixos, sense donar res per fet. Som el resultat d’un procés intern i extern de transformació, una aposta per construir un projecte que planti la seva base en les idees i en la manera d’executar-les.

40 anys de govern dels mateixos ens han dut a una situació d’estancament i de fatiga. Anar empenyent endavant sense saber cap on s’ha anar i sense cap ganes de saber-ho, que encara és pitjor. Per això cal capgirar-ho tot, obrir portes i finestres, aixecar catifes i de passada, mirar que hi ha sota. I nosaltres volem ser les persones que ho facin.

 

Enric Garriga

Comparteix