Recuperant les defenses costaneres de la Guerra Civil també lluitem contra el feixisme

Des de la regidoria de memòria històrica hem començat els treballs de recuperació i dignificació de les defenses costaneres de la Guerra Civil a Vilanova i la Geltrú. És de vital importància conservar el patrimoni històric de la ciutat i donar-lo a conèixer per mantenir viva la memòria històrica col·lectiva. Amb la convicció que mantenir aquesta memòria és una de les claus per seguir lluitant contra el feixisme que sembla rebrotar cada cop més desacomplexadament en el si de la nostra societat.

El projecte planteja la recuperació i dignificació de les defenses costaneres, que estan en molt mal estat, i donar-les a conèixer a la població a través d’itineraris dels espais de memòria de Vilanova i la Geltrú que podeu consultar ja en el següent enllaç:

https://www.vilanova.cat/cultura/espais_de_memoria

Per altra banda, aquesta tardor també s’instal·laran les llambordes de topada del projecte Stolpersteine en memòria de les víctimes del nazisme de la nostra ciutat. Podeu trobar un avanç de la col·locació d’aquestes llambordes i un mapa interactiu en el següent enllaç:

https://www.vilanova.cat/cultura/deportacio_mh

Comparteix