Vilanova consumirà el 100% de l’electricitat de fonts renovables

Vilanova passarà a contractar el 100% del seu consum elèctric municipal amb energies renovables i amb zero emissions de CO₂ per així sumar esforços en l’estalvi energètic, la lluita contra el canvi climàtic i impulsar el sector de les energies renovables.És un contracte pioner i innovador en l’àmbit municipal i Vilanova serà dels únics ajuntaments en fer aquest pas. El canvi de contractació no només suposarà consumir energia renovable, sinó que es tindrà un comercialitzador que només ven energia renovable i que no provenen d’altres fonts contaminants.

Paral·lelament això suposarà un estalvi d’aproximadament uns 60.000€ que es reinvertiran en eficiència i en energies renovables en equipaments municipals com ja s’ha fet, per exemple, amb l’edifici de Can Pahissa https://www.vilanova.cat/noticies/detall?id=99996047

L’Agència Local de l’Energia impulsa aquesta nova modalitat per prosseguir amb els reptes del Pla d’Acció i Energia Sostenible pel Clima, que pretén superar els objectius establerts per la UE per al 2030 i anar més enllà de la reducció del 40% de les emissions de CO₂.
Marta Jofra destaca: “Som un dels primers ajuntaments de Catalunya que fa el pas amb aquest tipus de contracte. En aquest sentit, estem obrint un camp per a altres consistoris que s’hi han interessat. A part, no suposa només un benefici mediambiental sinó també un estalvi econòmic per a la ciutat”.

Amb aquesta iniciativa fem que Vilanova aposti decididament per crear el seu propi futur energètic, desenvolupant paral·lelament l’eficiència energètica, la producció neta i renovable i el necessari canvi de mentalitat col·lectiva per fer-ho possible.
El consum de l’Ajuntament és de 8 GWh a l’any, repartits entre enllumenat públic, edificis i equipaments municipals. El cost aproximat actual anual d’aquest consum és de 5.759.875 € que equival al consum mitjà de 1.500 habitatges.

Comparteix